Monday, November 8, 2010

dah 6 bulan angah in my belly

hurm..sebenyanya dah lama x ngadap blog nih ,rasenye last 4month sgt la rajin ,bile lepas dpt taw ada Angah muncul dlm hidupku ini mulalah rase lembik2x bermalas malasan nak buat itu ini ..betull..sangat malas,check this out

Chronology of Angah
1st month- dunno he/she existed in my belly,its on end of June
2nd month-feels like headache and less appetited,and my heart say 'i must go to Guardian to buy  UPT,and yet there's our gud news ,Allah gave us another baby :D. 'alhamdulillah ,syukur setakat ini di masa ini baby Angah sehat,aktif bergerak in my belly. But at this time takla mabuk sgt jez letih letih je n air vomitted jek
3rd month-its my challenge and d been tested by Allah Taala,dalam keadaan baby still in 1st trisemester i need to complete my fasting,Ramadhaan Al Kareem is always been waited every year, n yet i succeed by fasting for a 27days of Ramadhan.3days ponteng,hehehe,2days ponteng coz of sangat la tak larat n one more day i need to ponteng puasa for my baby safety during our flight time(mesti byk minum air semasa di atas flight to get oksigen for 1st trisemester baby coz da pressure at the sky so high n can cause miscarriage. Thank God Angah ok :D .
4th month-Actually this is the time we know about the confirmation date of Angah existence ,huhu.. my belly been scanned and Mrs Doc had decided his/her age right now. owwhh Angah is 4mth already!but unluckily we forgot to ask Mrs Doc either boy or girl Angah is . Da best part is Angah began his/her 'aerospace' movement un my belly ,hehehe.Plus,my condition became better day after day
5th month-

Zaidi's family weekend gateway

2007-2010 we went through all the things at Bumi Kenyalang,so sebelum we all pindah (insyaallah) we all d like to tour Sarawak esp a place nearer to our kampung Spaoh,here we go

kg spaoh (our home village :D )

Monday, August 2, 2010

berita gembira yang membuat ku betul betul bersyukur

alhamdulillah ,10 julai 2010..aku cek UPT ,anys bakal dapt adik ,hurmm macam x caye je..sebab dah 5bulan aku tak period,but it was accidentally happened ,my mum said might be coz of breastfeeding process,so period tak jalan but actually kitaran telur tu masih jalan even tak kuar ,hurm..what ever it is ,inilah kuasa tuhan yg paling agung ,Alhamdulillah

Saturday, June 26, 2010

ujian setelah sampai ke sarawak

yes,absolutely our school holiday was fun spending time wit family  frens,but yet God test us,sampai je Kuching my fren Anne said "Eja ,ur hubby's Citra x mo start,so we all waitin for her mother to pick us up seem she was at K.B

oo.i ll be continued my entry soon coz my baby anys mau nenen ,hehehe,

Thursday, June 3, 2010

hai o marketing?

thanks na belanje makan,mula2x syok jugakla dgr pasal hai o ,tapi tang marketing dia tu banyak syubhahnya .
jadi rasenye malasla nak join,jual brooch lagi best ,ihiik
cian anys kene tinggal ummi nangis tersedu sedu ..ok pas ni ummi x tinggal anys lagi k
chow

birthday anys!

Monday, May 24, 2010

anys ....all about her smile..

cantik tak?inilah keghoje yg aku buat time jage exam budak tadi,ngantuk giler,then untuk menyegarkan mata buatla keje berfaedah ni (faedah la sangat)
ooo tomorrow must finish up my skema jawapan ok!
aNys wearing her busha pink in color!cute!

Sunday, May 23, 2010

seminggu lagi beday anys..

-memilih kek yg terbaik utk baby anys dari http://www.anismagicfingers.blogspot.com/ hopefully anis buat kek tu cute cute ye
-juga ada 16 cupcake for baby anys
-present?uhh i think  iwanna buy at K.L
and d BEST PART Is anys dah pandai berdiri n tatih 2 lgkh!

Friday, May 21, 2010

hurrmmm

minggu ni start main badminton
best tgk anys dah pandai bgn sendiri  siap jln 2 langkah lagi hehh(ada viedo tau)
smlm fius umah rosak,takut sehh umah erbakar
sampai harrini kitorg masih tido kat luar pasal karen xde dlm bilik ..so poor ok sekian

Sunday, May 16, 2010

happy teachers day!

best,sambut d sekolah
beli peti sejuk baru, ila dpt baby boy,faie kawen x dpt g uhuuk

Monday, May 3, 2010

kelakar budak 5A moot akad nikah tadi "D

lawakz

dapat taw 1krk dapat no 2 je choral speaking..
kak sap offer abang jage SPM,alamak x dpt kowt coz my sister wedding on that month ..

Thursday, April 29, 2010

CABUTAN BERTUAH!!



haaaa..kalini aku nak join cabutan bertuah,mane tau rezeki bertuah kan ?untuk baby anys juga,ehehe,so guys yg nak join boley klik SINI k !!

buat adik yang bermurah hati (empunnya blog contest) ,akak ucap byk2x time kaseyyy!!

Contest Mama Ada Blog GiveAWAY!!

contest! contest! contest!contest yang paling simple n best ni musti ummi join,ok sape2 nak join boley klik kat SINI ye!!

PLAIN TEES OPENING GIVE-AWAY

Hye bloggers!!
Plain Tees is organizing a give-away for their blogshop opening and to promote their plain tees & woman tops.

Giveaway ends 30 april. For details click HERE!

Attractive prizes await lucky winners


1st prize
(1) Lacey Black/White/Pink tee
(subject to availability colour & size)

2nd Prize
(1) Stripes Tees
(You can choose the colour from our blog)


The winner will be choosen based on random.org.

Have fun joining their give-away! :)

Contest Baby Comot Mamam

Alhamdulillah,ummi berpeluang lagi join contest,uihh tinggal 1hari je,jom cepat cepat join,seb baek Syarat-syarat penyertaan senang je:


1. Penyertaan terbuka pada baby yang berumur 3 tahun ke bawah-DONE
2. Sila letakkan banner contest di atas dalam blog anda dan linkkan ke blog ini.-DONE
3. Sila jadi follower blog ini juga. *pertambahan syarat dari pihak penganjur*-DONE
4. Sertakan pic baby anda yang sedang mamam or lepas mamam pun tak apa. Asalkan comot lepas mamam tu ye. DONE

Mase ni ummi nak suapkan baby Anys punye feveret mamam iaitu Bubur carrot+Ikan bilis,nyuurmm memang sedap,tapi walaupun sedap tapi Anys tak nak disuapkan ketika ada iklan TV,yg jadi comot tu pasal Anys geleng gelengkan kepale dia tanda tak boley kacau time tengah fokus kat Iklan TV.hehee,comotle pulak anakku sorang ni. Selain dari bubur,Anys juga suka makan Baby Bites tau,kruppp krupp bunyi dia patahkan biskut dgn menggunakan 2 batang gigi atas dan 2 batang gigi bawah dia tu ,heehe

Ok panjang celoteh lupe nak kenalkan sedikit biodata kami sefamily di bawah ye:

NAMA BABY: Afryna Anys Insyirah
DOB               : 29.05.09
NAMA IBU    :Noor Faizah Mohamed Yussof
NAMA AYAH: Mohd  Zaidi Che Mat



7. Tinggalkan link beserta emel addr di ruangan komen so pihak admin ShoPaLisTic boleh menjenguk anda.

Wednesday, April 28, 2010

Contest Tidur Paling Comel by Infantial House


Salam

hari ni banyak free time so leh jalan jalan ke blog kawan kawan,sedangku berjalan-jalan maka terjumpalah Contest yang bestni ,hurmm contest tidur paling comelby infantial house,wow!!sesuaaaii untuk my little Anys. Kengkawan juga boley join tau,klik pic di atas ye


Ummi pun bukaklah file-file album yang ade gambar baby Anys tido,plus syaratnya mesti gmbar bayi yg tgh tidur nyenyak bersama bantal.Ummi and abah pening juga nak memilihnya.Finally we've decided to select this pic,Check it out !
Al Kisah dari gambar nikan baby Anys ni tidur lena selepas minum susu ummi,Alhamdulillah sejuk mata memandang tengok Baby Anys tidur nyenyak :D
Jom berkenalan dengan anys,nama, umur, tarikh lahir dan warna kesukaan dia
NAMA: Afryna Anys Insyirah
UMUR: 11 bulan
WARNA KESUKAAN: Merah dan Kuning

Tuesday, April 27, 2010

GIVEAWAY&CONTEST with FAZILZURA

Bismillahirrahmanirrahim

Firstly,nak ucap thanks a lot to fazilzura coz bagi can join contestni ,so here we go!!


Syarat2 nya :
1. Add blog FAZILZURA di bloglist anda & wajib menjadi Follower-DONE :D
2. Tepekkan banner Contest @ Giveaway disidebar blog anda & pastikan ianya di link back ke blog berkenaan.(no link back will be disqualified) - DONE
3. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog & bermula dari 1st April - 30 April 2010
5. Hanya tajuk diatas je yang diterima

"GIVEAWAY &CONTEST with FAZILZURA"-DONE

4. Story skit psl blog2 FAZILZURA yg anda sukeeeee sgt2...&kasi cadangan tuk meriahkan lg blog ni  (hanya di ruang komen ni yek...)DONE

5. Tuk Contest , sila teka yg mana satu (1) langsir yg FAZILZURA dh hiaskan di tingkap rumah baru...hanya  2 org TERAWAL yg menjawap dgn betul akan dpt hadiah..^_^(YANG NI KALAU BERTUAH INSYAALLAH DAPAT :D )

I CHOOSE NO. 2 :D

bertuahnya kalau menang contest ni :D

salam,wah seronoknye dapat masuk contest ni,nak dapat cabutan bertuah meh ramai ramai klik kat bawah ni

RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!


saya dah join,jangan tunggu lagi,mane tau kowt kot bertuah ker :D

contest wajah SEIRAS musim kedua :D

Salam,wah seronoknya dapat masuk contest ummi Qis ni ,sebenarnya saja blogwalking window shopping baby items the bertuah sungguh jumpe blog ummi Qis yang ade contest di bawah ni
U all boley join tau,sila klik blog mayaqarmyla for further details!
Ok ummi Qis,ummi Anys nak share pic di bawah utk contest yang best ni
Adorable Baby Anys with Abah
Actually baby Anys lebih seiras dengan Abahnya,cube tengok tang mata dan manis senyumannya tu,seiras kan?Fakta ini telah diakui oleh Granny,Uncle dan Aunties baby Anys tau,diorang kate Sejibon macam abah dia! hehe..Ingat lagi granny Anys cakap pasal gambar ni,dia kata baby girl kalau ikut muke ayah kan sejukje kalau kita memandangnya alhamdulillah...Anys lah penyejuk dan permata hati kami :D


Jom kenal Baby Anys!

Nama Manja Ayah: Abah
Nama Penuh Anak : Afryna Anys Insyirah
Nama Manja Anak : Anys
Tarikh lahir: 29.05.09

Friday, April 23, 2010

BABY SPECIAL POSE CONTEST

salam,mama Aqilah,thanks ummi ucapkan coz beri peluang masuk contest yg best ni .Actually ummi sungguh teruja untuk masuk contest ni coz memang ade 1 gambar special pose by baby Anys,jom kita tengok ..

Tada!!!,mase ni ummi di dapur tengah prepare for her lunch,ummi sampai je kat ruang tamu baby anys dah selamat masuk dalam beg ni,apalagi tersengih la baby anys coz kantoi dengan ummi,ummi nak angkat baby anys pun dah taknak,selesa sangat lah dalam tu ,heeh..ape lagi abah pun amik kamera n klik klik gelagat comel dia tu.nasib baik masa ni baby Anys tak pandai selongkar baju lagi ,kalau tak abihla baju ummi berterabur satu rumah,hehe

untuk mama Aqilah ,here is our info:
Nama ibu: Noor Faizah Mohamed Yussof
Nama Anak: Afryna Anys Insyirah
Tarikh lahir: 29.05.09

nak join contest ni ?boleh je kan mama Aqilah :D ,KLIK SINI k

friday yg not bad

terlelap sampai terlupa nak g sekolah train budak form5A choral speaking,cian diorg
balik sek,anys eksyen tunjuk dia boleh berdiri sket sket..
esok sekolah ade senamrobik
harini update blog n gedung ilmu
moga Allah permudahkan segala urusan kami,amin
jom lyn mr bean

Thursday, April 22, 2010

jom pancing!

mancing di kolam ikan smk spaoh dgn abang
syok :D
no entry for nuffnang blogz..males mood

Wednesday, April 21, 2010

Mama Damia's Giveaway


Assalamualaikum!!

Hye Damia,aunty eja ni,pandai posing la baby cute damia ni.. geram sungguh aunty kat pipi Damia tu..Disebakan Damia comel lote maka aunty pun suke nak joinlah giveaway yang Damia n mama anjurkan. Aunty nak jemput aunty aunty lain join bolehkan? Senang je,klik dekat gambar damia kat atas.

Damia dah 6bulan rupanya.Semoga Damia membesar sebagai anak yang cemerlang menyumbang jasa kepada bangsa,negara dan Islam

Kata Damia:



1. Jadi follower blog Mama ni- dah lama auntie follow tau

2. Buat satu entry pasal giveaway ni bertajuk Mama Damia's Giveaway- ok dah buat (baguskan auntie ni)


3. Tepek gambar Damia yang tomei tu kat entry dan kat side bar...jangan lupa link back kat entry ni tau!


4. Tinggalkan link entry auntie/uncle/kakak/abang kat bahagian comment entry ni. Kalau tinggal kat chatbox atau entry lain, Mama tak akan terima (boleh tahan tegas mama Damia ni..hehe)

Senang aje kan?? Tarikh tutup giveaway ni ialah pada  22 APRIL 2010

jom ramai ramai join Damia Giveway!n thanks to Mama Damia coz beri peluang mcm ni dekat Ummi Anys yang newbies dala bidang Blog ni :D

Tupperware for mothers day giveaway

Salam kengkawan,alhamdulillah kali ini ummi anys berpeluang meluangkan masa untuk join contest Mama Dini ni.The prizes are kindly sponsored by Dini Tupperware Kiosk.


Check these out!Siapa yang tak nak kan dapat hadiah best macamni ,tupperware brand pulak tu ,sangat berkualiti :D
<

And the winner will be chosen at random.Insyaallah ,moga-moga ada tuah untuk menang contest ni :D




Tadaaa...here is my lovely pic taken by my hubby- introducing happy ummi with baby Anys  ;)
eh mama ,ummi ,mami,ibu,emak kat luar sana buley join tau!,jom join ramai2...meriahkan suasana ,promosi hebat ni ,hehe ,nak join leh KLIK SINI

Good Luck Mommies!

Sunday, April 18, 2010

kelmarin
tgk hubby men d stadium
smlm g ck jumpe puzzle mat adik


harini
?????

esok,nak try baby contest yg dipromote oleh member2x blogger

Monday, April 12, 2010

buat kuih lopes spesel utk abang

-suke sembang pasal kahwin dgn budak 5A tadi,they came out wit their own favourite wife to be
hehe
-wat kuih lopes belah potang
-effa n haniffa dtg umah bagi kek dari resepi aku yg berjaya dia otter,wow,sodap!
-hubby showered anys pamperly ,abah mithali tu ,daaaa..

Saturday, April 10, 2010

huhuhu

today;bored sekolah ganti
         bola 2games .dmalysia,dchelsea,

Tuesday, April 6, 2010

My favourite sports

Oh...it's here. I thought the Instant Cash Blogging has ended at week 5. Some of the nuffnangers have been waiting for this since noon. How did i know about it? Thanks to all nuffnangers who have promoted in Innit.


However, there is another plus point for you to earn a little bit more this week. Lets open your mind and come out with some creative ideas.





I am a big fan of sports.Speaking of sport, i thought of my hubby who likes sports a lot. At least he could name those sports artists which i could not. I only knew of David Beckham and Nicole David because both of them have their own credibility and a lot of fans including me!

Anyhow, i like to exercise once in a while but not too often unless I have partners or colleagues to be with me. Anyway, I prefer playing badminton. Basically im been influenced my family that choosed badminton when we have a leisure time.it keeps me healthy physically and mentally.Back to back,I could recall the time when i played badminton a few years back. I would have hand sore everytime after i played badminton because i played it once in a while. My muscle had not get used to it.But it doesnt change my hobby to play badminton until now :D Ohh..I think i could crap more if bowling or shopping are considered one of those sports.Other than badminton,I do burn my calories by having shopping every week and going up and down level three blocks at my school. Believe me its works!



So guys ,here some tips that I want to share with you all sportsman :D It you are too into the badminton game you will have so much fun and you will not get tired. But the longer you play the more sweat is release and it make you smell bad too. Due to that Adidas have produce many of their product that can help us in that as you can see in the picture. Don’t worry every time are save to use and you will smell absolutely nice and all the girls will come to chase you instead. Not only they provide deodorant but hair gel,shaving cream not for girls that i have use before and you will surprise how good it is and the smell is nice feel more man already.

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Monday, April 5, 2010

benjolan anys yg pertama

cian anys ,kepalenye benjol
today earned 25sen kat nuffnang ,thanks nuffnang!

Sunday, April 4, 2010

yeaa anys got her walker!!

When will a dependence racket the young cathedral?

Thursday, April 1, 2010

Sunday, March 28, 2010

best today,

Saturday, March 27, 2010

Monday, March 8, 2010

G MAKAN D BETONG N DETOX!

Sunday, March 7, 2010

happy anniversary to me! :D

Friday, March 5, 2010

ALHAMDULILLAH

SATU LAGI USAHAKU UNTUK MENCARI SESUAP NASI DI MUKA BUMI ALLAH INI ,ALHAMDULILLAH

Wednesday, March 3, 2010

kuey toew abang..

sedap kuey teow abg masak for our dinner,thanks abang!muuaah!

Tuesday, March 2, 2010

wwhhooaa!!

today
dinner@mrsm corner

received Anys playmat,tq kamisah :D

one step to explore my blackberry :D

Monday, March 1, 2010

my new handphone

thanks to haida , i love my blackberry!!

Sunday, February 28, 2010

tak pasal pasal stress sekejap tadi ..........

Saturday, February 27, 2010

Salam MaulidurrAsul

salam,
apa yang berlaku khamis lepas ?
sambutan maulidur rasul yang best,utk pertama kalinya ade ceramah Maulidur Rasul di Dewan Sekolah SMK Spaoh,alhamdulillah,n speaker nya Ustaz Awang ,memang aku bagi sepuloh bintang kat dia coz give us a good religion talk,talking n never makes us been bored by it ..Thanks a lot ustaz ,byk info aku dapa tentang kerasulan nabi dan sejarahnya

g sarikei - cari hp ..hmm..takde yang berkenan,then i ve decided to buy my fren used blackberry curve 8310 with RM600 je..oklatu rembat je ..hikhik...
ada kwn aku wat shout out kat fb 'alhamdulillah dapat rm100 lagi harini,terimakasih fb'
aku pun tanye lah dia cemane senang giler fb bagi duit?prghh..dia (namanya dirahsiakan yeh utk jage aib nya)pun ajak aku join dgn modal rm100 byr kat dia n cari lagi 4 org utk dapat untung n pulangan modalnya,interesting rite?so lepas aku tanye unsur produk halal ke haram ke aku pun terus setuju nak join. Abang pun join jadi downline aku ,n aku nak ajak sumer kawan aku join supaya dapat bantu sesama kawan dan keluarga :D

Tuesday, February 23, 2010

hari ni yang kureng besh

salam ,
today my life jez ok ...in da morning i woke up late ,haha Subuh dinasour kol 6.20(Apa da ustajah pun boley terlajak)well im jez a human n not alwiz perfect, so this week SMK Spaoh got Exam Fever ,n cikgu cikgi can seat back relax layan intranet,facebook wat so ever..akula tu salahseorangnyer.luckily im so thankful coz dipostingkan d SmK Spaoh,da reason??huhuhu kalau nak diikutkan panjang jela reasonnya,but da best of Spaoh is Cikgu Cikgi yg baik2 n also student yg dgr kate ,sayang sekali maybe this year ll be my last @ SMK Spaoh..hukhuk

my hubby got back home at 8am,well he is our Doctor in my family,hehehe. He served a medicines to our baby Anys,Couple of weeks Anys got flu n cough,cian anys,today alhamdulillah better than before, cume cian coz her kahak still stubborn x nak kuar,anys pon bukan pandai nak kuarkan sendiri...pity of Anys,Ummi n Abah alwiz pray that u ll gettin well dear..

Me? Pinggang masih sakit lagi..hubby suggest bidan kampung spaoh urut but macam tak yakin je..susah kan jadi aku yang percaya pada doktor sahaja. pakai Yoko Yoko dulu la kowt..huhu..n sayang sangat kat abang coz slalu tolong angkatkan Anys to toilet for her shower ,muuahh!kurang sket sakit pinggang i ni..

but yang paling paling paling wat aku fenin pale nak 'cekau' duit ratusan skrg ni...my old school hp broke down since yesterday ..n aku terputus hubungan dgn dunia luar(its really terrible huh!)
hope hubby can help me..bagi sumbangan berbentuk cash ke cek ke kan abang kan ??hehe

k lah ngantuk dah ...ilalliqa'
to Anys

Sunday, February 21, 2010

berjaya!!


alhamdulillah. finally i decided n i ve made my own blog :D